Alla inlägg under augusti 2010

Av Suzana - 16 augusti 2010 20:29

Idag har jag jobbat, jobbat och jobbat här hemma..allt för att inte deppa ihop helt..

I ett försök att försona mig med tanken på att vi blir kvar här så har jag börjat ta tag i olika projekt som ändå måste göras (speciellt nu när vi blir kvar..)..

 

Så här "snyggt" såg det ut nedanför vår hustrapp/brevid en trapp ner till källaren..not nice!

 

  Så idag har jag tagit tag i det hela..jobbat på som f-n med sekatör, slitit och dragit..två stora ölandstokar är mer eller mindre borta..helt slut i kroppen..

 


  

..fick hjälp utav näst äldsta sonen att ta bort det sista (grinden) och minstingen hjälpte till att släpa bort ris medans jag krattade..nu får älsklingen ta hand om rotklumparna imorgon..

 

Sen skall det till ett enkelt men snyggt räcke och så planterar jag gräsmatta här tills jag vet hur jag skall fortsätta.. =)

 


Lingonsylten som jag kokade för en liten tid sedan är redan uppäten så det blev en omgång till kokt idag också..

   

..och svalorna jag klapp ut tidigare har fått komma upp på väggen..enkelt men snyggt tycker jag nog.. =)

 

Det var i alla fall en del utav dagens projekt..nu ropar soffan på mig så jag skall krypa upp där med en kopp te och försöka hålla mig vaken tills älsklingen kommer hem från jobbet..hatvecka : kvällsskift.. 

Av Suzana - 16 augusti 2010 14:51

Igår följde jag med min kära syster och goa A ner till djurskyddet för att göra en hel dag ute i loppisstugan (..och få annat att tänka på..)..vi får ju in nya saker hela tiden så det samlas på hög och sen nån kväll innan vi skall öppna loppiset så får vi jobba ihjäl oss..så därför är det ju bättre att ta lite nu och då..

 

Sagt och gjort..jag gjorde i alla fall ca. 4-5 timmars jobb så lite hände ju där ute i alla fall..plus att jag naturligtvis inte kunde låta bli att tröstfynda en del..foton kommer senare när jag får tid att fota allt..

 

  

 

Och nu är det då måndag och på torsdag så är sista dagen på vårt kontrakt..sen försvinner drömkåken utom räckhåll för alltid..

 

  

..jag är grymt ledsen och nere..försöker acceptera ännu ett nederlag..men känns svårt..många drömmar som går i stöpet..minstingen får inget eget rum..mm..mm.. Snyft!! <3  

 

Av Suzana - 14 augusti 2010 21:49

Funkade rätt bra att jobba ikväll, trots att jag var ensam med alla mina tankar och funderingar som bara snurrar runt i skallen just nu..hopplöst..

 

Men gokissarna fick mig att tänka på annat och bli lite gladare..även om bara för stunden.. =)

 

 

Näst intill omöjligt att få fota kattungarna ikväll..men här har vi söta Zita..

  ..och lilla Doris..

  ..hmm vad är det där för märklig pryl tycks Ambra tänka..


   

..ja den ser riktigt spännande ut..kom närmare jamar Lotta.. =)


I väntan på att min älskling skulle dyka upp och hämta hem mig så han jag leka lite med kameran även utanför djurhemmet..här är det lilla Kasper som fastnat på bild..

  ..sen tog jag lite närbilder..blev rätt bra tycker jag..är ju för tusan en glad amatör.. =) hehe..

    

Av Suzana - 14 augusti 2010 14:48

Idag har jag fått ännu mera underbara skatter utav min goa mormor..en massa tygstuvar i olika storlekar som passar både till mindre och större pysselprojekt..

Bara titta på dessa underbara tygstuvar..bara älskar alla glada färger! =)

 

 


Har även hunnit med en snabbsväng in på erikshjälpen..tröstshoppar lite..verkar ju som vårt husköp går i stöpet..ingen utav paren från förra veckan vill ha vårat hus..och 19aug närmar sig med stormsteg..suck..önskar att ett mirakel kunde inträffa men tyvärr är jag inte född med den turen som det verkar..

 

 

Det mesta kommer jag väl att sälja genom tradera..men pärlhalsbandet här på bilden skall jag "slakta" och använda till papperspysslet som jag bloggade om tidigare i veckan..hmm..undrar om pärlorna skall få lite annan färg bara kanske..


 

..bara älskar dessa små speglar och har en liten samling..den lilla är dubbelsidig så den är lite annorlunda..

 

    

..ljusstake för vanligt ljus och..

  

..och värmeljus kanske? 


Nej nu skall jag fortsätta deppa och försöka samla lite kraft för att jobba på djurskyddet ikväll..

Ha det gott!

Av Suzana - 13 augusti 2010 20:23

Min fredag började inte alls på bästa tänkbara vis..vaknade lite nere och depp..började plocka och dona med det vanliga här hemma..fick ett sms från mäklaren som sa att paret som var hit i onsdags inte var intresserad utav vårt hus trots allt..vet inte om det var det som utlöste det hela..men..

Har inte haft ett riktigt panikångest anfall på flera år..men nu small det till och jag fick ett skitjobbigt anfall som varade ca en halvtimme..sen slocknade jag och sov nästan en timme tills älsklingen som slutade kl.12 idag kom hem och väckte mig..

Tur i oturen så hade jag ju i alla fall många barn (16, 15 och 11-åringen) här som kunde passa lillebror och stötta mig..usch..känner mig som världens sämsta mamma..vill inte att min 3-åring skall se sin mamma i detta skick (inte de andra barnen heller för den delen..)..men jag kunde ju inte hjälpa det..suck..

 

Sen har jag, älsklingen och minstingen varit en sväng fram och tillbaka till Gävlebro idag..lämnade älsklingens näst äldsta son och hämtade hans äldsta son..

På vägen hem stannade vi till på Bollnäs höstmarknad..gick igenom..hittade inget speciellt..

Blev några godisremmar..

 

 

..och ett sött Hello Kitty halsband till älsklingens söta systerdotter..jag älskar att köpa små presenter.. <3

 

   


Väl hemma igen unnade jag mig själv lite lyx..ett par nya tidningar och lite lösgodis..

Ja älsklingen fick faktiskt tidning, läsk och chips han med..han är ju go och står ut med mig i vått och torrt..<3

 

 

..och trött och slut som vi är efter denna dag med krämpor, hetta och lång bilresa..så blev det lite skräpmat också..

 

 

..ibland orkar man inte annat än bara finnas till och kämpa på för att orka dagen..

Ha det gott alla goa vänner där ute i blogglandia..nu skall jag krypa upp i soffvrån och försvinna in i mina tidningar en stund..   

Av Suzana - 12 augusti 2010 20:56

Idag har jag och älsklingen hjälpt min goa mormor och morfar att ta sig ut till sitt gamla hem och hämta hem ännu mer saker..

 

Vi fyllde bilen till bristningsgräns..älsklingen fick lasta utav oss när vi kom "hem" igen då vi alla hade saker i famnen också..hihi..men vi fick lite gjort i alla fall och mina goa morföräldrar var så himla glad och tacksam för att vi tog oss tid att köra dom fram och tillbaka..

 

Som tack för hjälpen fick jag en "liten" gåva från min goa mormor..en gammal ira burk som jag alltid har gillat..den är rostig och ful på sina ställen men vad gör väl det..för mig är den ett kärt minne..

 

  

I burken fanns lite smått och gott..

 

 

 

..titta på alla "skatter"..

 


..rolig kuriosa..hundskattemärke från 1927.. 



..och lite roliga frågekort..måste vara något gammal spel..


   


Bara älskar när mormor delar med sig utav sina skatter till mig..fick en påse med gamla virk och stickmönster i veckan också..såå himla kul!! =) <3 

 

 

Av Suzana - 11 augusti 2010 21:47

Ikväll har det varit crusing här i byn och denna gång fick minstingen stanna uppe en extra timme så han kunde få åka och titta på "baggabilar" som han kallar dom..han älskar "baggarbilar" och blev stormförtjust..

 

 

..han ropade i ett..knäpp kort mamma..!!..så nu har jag massor utav "baggabil" foton i kameran..hihi..


..men visar bara foton på några utav mina favoritbilar här..hehe..hade jag haft pengar och framför allt körkort så hade jag gärna skaffat någon utav dessa bilmodeller..

   ..PV, bubbla eller amazon!! <3


   


..tror gossen hade kunnat stå där hela kvällen, men naturligtvis så måste han ju hem och sova.. 

 

  

..sur som ättika..dumma mamma!..dumma pappa!! =)

Av Suzana - 11 augusti 2010 21:37

Satt och tittade på en inspelning utav ett Strömsö program inatt som var..har svårt att varva ner och somna ibland..hmm..ofta egentligen..men, men..

 

Hur som helst så hade dom Afrika tema denna gång och det betydde en massa återbruk utav gamla saker..helt i min smak alltså.. =)

 

Fastnade för ett papperspyssel = hur man gör pärlor utav reklamblad, mm..så det har jag testat idag..

 

 

Inte är dom perfekta men vad gör det..


..klapp till en enkel mall, ritade upp på ett reklamblad från lindex och klapp ut..

  ..sen virar jag pappret runt en spik och fäster med lim efter vägen..i programmet använde dom en tändsticka men det fick gå lika bra med en spik när man inga tändstickor fann här hemma..hihi..


..klart!! Bara att dra ut spiken och låta torka.. =)

 

Nu måste jag bara köpa hem lite hobbylack och leta fram lite träpärlor..sen skall det bli halsband på löpande band.. =) hihi..    

Presentation

Omröstning

Kanske man skulle dra igång ett litet projekt här inne på bloggen..hm..tänkte lite som typ "-Veckans återbruksprojek" eller "-Veckans loppisfynd" eller så.. Vad skulle NI tycka att det skulle vara mest intressant att läsa om? Har ni något tips så kommente
 Återbruksprojekt/pyssel
 veckans loppisfynd/fynd
 Testa nytt recept
 Något ni kanske inte visste om mig..
 Spartips
 Annat

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards