Idag har vi hunnit med en liten tur ut i skogen igen..älskar att vara ute i skog och mark..idag letade vi än en gång efter skogens gula guld kantareller och denna gång gick det betydligt mycket bättre..
Ca 5,5 liter närmare bestämt..
..några trattisar fick också följa med i farten..
..nu har jag rensat..fryst in det mesta..gjort underbar kantarellsås till kött och klyftpotatis och sparat lite i en skål till en smarrig macka senare ikväll..
..frågan är bara vad jag skall göra med mina trattisar..men ja ja.. =)
Annefia
27 juli 2011 20:28
Åååh så härligt mycket svamp!
Mitt bästa trattistips är att du helt enkelt torka dom (på lite hushållspapper på en bricka). Suverän konserveringsmetod (förvaras i glasburk med tättslutande lock sen) och du kan enkelt fylla på med fler trattisar när du hittar.
Torkade trattisar kan smulas ner i såser o dyl som krydda, malas och blandas med salt till trattissalt eller helt enkelt läggas i blöt en stund och sen användas som färska svampar. Syltade trattisar är helt ljuvligt med!
http://blogg.fialand.com
Tyg och otyg
29 juli 2011 21:06
Håller med om att trattkantarellerna ska torkas, om du nu inte redan ätit upp dem förstås. :)
Fina fynd också! Skulle du kunna tänka dig att sälja eller byta en bit av dekorplasten? Jag kom nämligen på en idé häromdagen som innefattar just mönstrad dekorplast. :) Du kan väl maila mig isf, så kommer vi överens om nåt!
http://tygochotyg.blogspot.com
metronyx
30 juli 2011 09:45
Hej min kökshäxa : ) Hoppas allt är bra med er. Vi hade det bra tills madamerna blev förkylda och vi fick åka hem lite tidigare. Kantarellfrossa huh? Jag måste lära mig att hitta guld på det där viset. Ser att du inte postat på några dar så då är allt stressigt antar jag. Keep up the good work!