Direktlänk till inlägg 6 juni 2009
Förklaring till alla er som aldrig ätit en kolbulle/kölbulle..
En kolbulle/kölbulle är som en slags pannkaka som steks över öppen eld. Det var kolarna som kom på rätten när dom jobbade vid kolarmilorna i skogen..
Det är 1 liter vatten, 8 dl vetemjöl och 2 tsk salt som rörs till en smet.
Sen bryner du en näve fläsktärningar i en gjutjärnsstekpanna innan du häller på smet så det räcker till en lite tjockare "pannkaka".
Serveras med strösocker och/eller lingonsylt, mums! =)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|