Alla inlägg under oktober 2013

Av Suzana - 8 oktober 2013 17:56

Måste bara få berätta att jag har haft en helt underbart inspirerande helg..lärt mig både det ena än det andra och träffat en massa härliga människor! =)


lördagen träffades vi på Knivsta kommunhus..där vi fick presentera oss för varandra och veta mer om kursen. Därifrån for vi sen ut till Alsike trädgård där vi fick äta en smarrig lunch bestående av rödbetssoppa och ett gott bröd innan det var dags att arbeta lite..

Vi började med en rundvandring bland odlingarna och fick sen höststäda där och skörda en massa fina grönsaker..

Arbetsamt då det regnade och blåste lite kyligt men ack så roligt!! =)

Därefter avslutade vi med en mättande middag bestående utav grönkålspaj och tomatsallad..

Mums!! <3


Även på söndagen samlades vi vid Knivsta kommunhus där vi gick igenom studielitteraturen och pratade massor innan vi for ut till Alsike igen för lunch och mer arbete..

Lunchen bestod utav hummus, grönsaksröra, tomatsallad, ungsbakade grönsaker och majskolvar..alltid spännande att få testa så mycket ny mat..och jag fick köra helt vegansk kost i helgen för att undvika mjölkprodukter! =)

Den här dagen delades vi upp i två arbetsteam..ett gäng gick ner till odlingarna för skörd medans vi i den andra stannade uppe vid gården och rev delar utav ett gammalt hönshus, sköljde och "rensade" grönsaker inför försäljning, plockade och höststädade gården lite.

Vi slutade redan vid kl.15 så det blev en kort dag.

Men oj vad skoj jag har haft det..helt klart värt all värk och förkylningen jag fått och jag ser redan verkligen fram emot nästa kurstillfälle som kommer att ske vid Österfärnebo folkhögskola..!! <3

 

Och när älsklingen och lilltrollet hämtade upp mig i söndags kom lilltrollet med en beställning..han hade sparat alla godispapper ifrån helgen och nu ville han att jag skulle göra en egen återbruks girlang till hans fönster också..

 

 

 

..godispapperna han hade sparat räckte ju inte särskilt långt, men som tur var har jag ju samlat papper också så jag skall fortsätta med dom så att han snart kan förgylla sitt fönster med lite mer pynt han också.. <3

 

 

 

Tar lite tid men det blir bra.. =)

 

Av Suzana - 2 oktober 2013 21:08

Åhh nu toklängtar jag verkligen tills på fredag..inte nog med att jag får fara ner till min goa väninna Eva och bo hos henne och hennes fina familj hela helgen..nej det är dags för kursstarten för min ett åriga distans utbildning i "Småskalig ekologisk odling" också..

 

Åhh skall bli så spännande och intressant..det är inte klokt va pirrig jag börjar bli nu..

 

 

 

Skall bli så kul att träffa 24 andra elever och div lärare med snarlika intressen!! <3

 

Inte nog med det..det har börjat hända lite på "körkortsfronten" också..sen drygt en vecka tillbaka är jag ute på vägarna och kör..går riktigt bra så jag är toknöjd med mitt liv just nu! <3

Presentation

Omröstning

Kanske man skulle dra igång ett litet projekt här inne på bloggen..hm..tänkte lite som typ "-Veckans återbruksprojek" eller "-Veckans loppisfynd" eller så.. Vad skulle NI tycka att det skulle vara mest intressant att läsa om? Har ni något tips så kommente
 Återbruksprojekt/pyssel
 veckans loppisfynd/fynd
 Testa nytt recept
 Något ni kanske inte visste om mig..
 Spartips
 Annat

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards