Alla inlägg under maj 2013

Av Suzana - 13 maj 2013 19:11

I morse när jag vaknade trodde jag aldrig att jag skulle ta mig ur sängen..kroppen kändes som ett öppet infekterat sår..mindre skoj alltså..

 

Men bet ihop..kämpade mig upp..tog värktabletter..

 

Och nu när kvällen är här är jag mer än nöjd med vad jag gjort idag..förutom att jag plockat och donat här hemma, varit ut med gossen på promenad (..blev en tripp in på ica, se mellis och lek i parken innan vi mötte upp älsklingen vid hans arbete), kokat lingonsylt, mm..

Så har det blivit flera timmar med ogräsbekämpning i trädgården..rensat klart i växthuset, stora odlingslådan (stor gammal sandlåda sen det bodde en dagmamma här som vi gjort om till odlingslåda..), mm..

 

Och allt ogräs är ju inte utav ondo så ikväll har jag avnjutit en tallrik med välsmakande nässelsoppa med ostmacka till..

 

 

 

MUMS!!

 

 

Nu trött som få.. <3

Av Suzana - 12 maj 2013 21:07

Har inte hunnit pysslat så himla mycket i helgen..bråkade länge och väl med en tuff hårdrocks kudde som min coola systerson skall få i födelsedagspresent..sydde den först av ett svart tyg jag hittade i mina gömmor..tyvärr så var det helt kasst och hela härligheten sprack när jag var klar..morr..fick sprätta och riva allt..

Som tur var fick jag ett nytt svart tyg av goa B som brukar sitta på södran då och då..så jag sydde om och efter en del strul så fick jag då till denna "tuffing" som jag blev riktigt nöjd med till slut!

 

 

 

Hoppas nu bara gossen godkänner denna "retroinspirerade" goding.. =)

 

Sen har tre nya armband sett dagens ljus också..

 

 

 

..två i vanlig storlek och ett i lite större storlek.. <3

 

Och apropå presenter så måste jag bara få visa en underbar nyckel"tavla" som jag fick i present utav goa Gun i helgen..så himla fin! <3

 

 

 

Tack igen gumman! <3

Av Suzana - 10 maj 2013 21:46

Den här veckan har jag helt enkelt inte orkat baka något till södran..men det är smällar man får ta när man "jobbar över sin förmåga"..man kan inte riva, slita och släpa helt ostraffat..regn och fuktig kyla uppskattar min kropp inte alls heller och att jag dessutom har börjat rensa och städa i källaren gör ju inte saken bättre..


Har i alla fall lyckats skrapa ihop lite nytt till loppiset..och ikväll har jag samlat lite energi och bakat en allergianpassad rulltårta..

 

 

 

..imorgon fyller älsklingens äldsta son år och då jag och hans lillebrors flickvän ju har matallergier så fixar jag gluten och laktosfritt fika åt oss så födelsedagsbarnet slipper det..

 

Rulltårtan skall bli små bakelser och sen har jag bakat en småkaka tidigare som jag tar med..=)

 

Nu vila..är så trött.. <3

Av Suzana - 8 maj 2013 19:12

Det går sakta men säkert framåt med rivningen av lekstugan..

Snart mycket snart kan vi börja förbereda marken för våra odlingsbäddar..längtar!! =)

 

 

 

Körde iväg en hel del rivningsmaterial till grovsoporna idag..

 

 

 

..har sparat mycket material för att återbruka i kommande hönsgården men det blir en massa massa "skräp" över så det blir minst en sväng till med släpvagnen innan vi är klar.. =)

Av Suzana - 7 maj 2013 18:25

Vem behöver växthus egentligen när det växer så här bra i vissa fönster här hemma..?

 

 

 

Min övervintrade paprikaplanta blommar för fullt och producerar fina frukter..

 

 

 

 

..skoj!!

 

Bara jag får ordning på växthuset så skall denna planta, mfl få flytta ut och förhoppningsvis skall den trivas lika bra där ute.. =)

Av Suzana - 6 maj 2013 14:21

Fick oväntat ett lite för mig annorlunda "jobb"..min söta kusin Ida skall på studentbal och då hennes väska inte riktigt matchade hennes klänning så fick kusin vitamin rycka in och fixa lite..

 

 

 

..fick maskera det knallrosa innertyget med en bit av klänningstyget..inget finlir då tyget är så tunt..

 

 

 

..och fixa lite mer bling.. <3

Av Suzana - 6 maj 2013 13:17

Toppenväder ute idag och perfekt väder för lite trädgårdsjobb tänkte jag..så jag tog tag i projekt "renovera" växthuset som behöver en rejäl rensning efter ett par år i "glömska"..

 

 

 

..meterhögt ogräs, glasbitar i massor..till och med en över metern hög björk hade bosatt sig där men den får nu bo i vilddelen utav tomten istället.. (..ja om den klarar "flytten" då vill säga..)..

 

 

 

..hann dock inte jobba allt för länge innan det var dags att börja nysa, snora och klådan i ögonen skall vi inte tala om..så det var bara att snällt gå in och ta en allergitablett..skit.. =/

 

Jaja men hann med en bit i alla fall..får ta tabletten innan nästa rensning i förebyggande syfte..

 

 

 

Min söta hjälpreda Mira <3

 

 

 

   

 

Ska strax gå ut igen..vädret är allt för underbart för att sitta inne i så jag får tag i ett lite mindre "dammigt" projekt..

 

   

 

..fortsatt rivning.. =)

Av Suzana - 5 maj 2013 15:57

Ja idag har jag då stått på loppmarknad..tog bara med mig ett litet bord och inte allt för mycket saker då vi ändå bara skulle ha öppet i tre timmar..

 

 

 

..det var trevligt och jag sålde undan en hel del och gick faktiskt med vinst trots att jag inte kunde låta bli att fynda en del också..

 

Bla. ett gammalt dockskåp (lite trasigt men men..)..gissar på 50-60-tal..för 50kr..

 

 

 

..går säkert laga lite snyggt, eller vad tror ni?

 

  

 

Bara älskar trappan..

 

 

 

Ett ursött nallepar som är för salt & peppar, 4 små lampskärmar och en läcker gardinkappa fick också följa med hem..

 

 

 

..likaså en underbar barnklänning.. <3

 

 

 

Handlade för hela 115kr tillsammans allt som allt och dagens övriga vinst "blåste" jag på vägen hem inne på konsum som sålde billig fläskkarré, smör och läsk..;)

 

           

Presentation

Omröstning

Kanske man skulle dra igång ett litet projekt här inne på bloggen..hm..tänkte lite som typ "-Veckans återbruksprojek" eller "-Veckans loppisfynd" eller så.. Vad skulle NI tycka att det skulle vara mest intressant att läsa om? Har ni något tips så kommente
 Återbruksprojekt/pyssel
 veckans loppisfynd/fynd
 Testa nytt recept
 Något ni kanske inte visste om mig..
 Spartips
 Annat

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards